OM: 031204 | 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 12. | Tel.: +36 (52) 229-368 | Fax: +36 (52) 561-165 | big@bighb.hu
Ugrás a fő tartalomhoz
Súgó (új ablak)
Bejelentkezés

ECDL Hírek

Legfrisebb hírek az ecdl.hu oldalon

Tájékoztató:
Az ECDL (European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány, Európán kívül ICDL, vagyis International Computer Driving Licence) az informatikai írástudás nemzetközileg egységes bizonyítványa. A program nemzetközi irányítását az ECDL Alapítvány végzi, amelyet a CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies) hozott létre 1996-ban, a finn számítógép-használói jogosítvány továbbfejlesztése, az informatikai írástudás nemzetközi szabványának terjesztése céljából. Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.

Az ECDL célja
Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű tagjává válhasson. Számokban kifejezve a cél, hogy Magyarország lakosságának 6-8%-a igazolt módon informatikai írástudóvá váljon.

2020. február 1-től emelkednek az ECDL regisztrációs díjak
2020.02.14. 10:59

Az NJSZT, az ECDL működtetéséért felelős magyarországi szervezete, a digitális írástudás minél szélesebb körben való elterjedését kívánta elősegíteni azzal, hogy a pénzügyi feltételeken több mint húsz éve nem változtatott.

Az elmúlt két évtizedben azonban, a különböző költségek, a nemzetközi licence díjak, stb. jelentősen megnövekedtek, ami az ECDL regisztrációs díjak szükségszerű emelését vonja maga után.

 

Ennek megfelelően 2020. február 1-től a regisztrációs díjak az alábbiak szerint emelkednek:

 

ECDL STANDARD (7 modulos) regisztrációs díj, felnőttek: 9000 Ft

ECDL BASE (4 modulos) regisztrációs díj, felnőtt: 8000 Ft

ECDL STANDARD (7 modulos) regisztrációs díj, diák valamint érettségi alapján mentesített diák: 7000 Ft

ECDL BASE (4 modulos) regisztrációs díj, diák: 6000 Ft

FULL regisztrációs díj különbözet, felnőtt: 4000 Ft.

FULL regisztrációs díj különbözet, diák: 3000 Ft.

Önálló modulok: 6000 Ft

CAD: 9000 Ft

ADVANCED: 10 000 Ft

GINOP kedvezmény (=IKER2 mentesség): 6000 Ft

 

A diákok vizsgáztatási díja, amely továbbra is a vizsgaközpont bevétele, az 1800 forint maximált árról 2500 forintra emelkedik. 

A felnőttek vizsgáztatási díjának mértékét, mint ahogyan eddig is, a vizsgaközpontok maguk határozzák meg, így az vizsgaközpontonként eltérő lehet.​


Tájékoztató ECDL vizsgázók számára az e-vizsgakártya és e-bizonyítvány bevezetéséről
2020.01.29. 8:24

​Kedves Vizsgázó!

Arról szeretnénk tájékoztatni Téged, hogy 2020. február 1-től az ECDL vizsgarendszerben bevezetésre kerülnek az elektronikus dokumentumok, amelyek a papír alapú vizsgakártyát és bizonyítványt váltják fel.

A mai, digitális korunkban már természetes, hogy minden iskolában használnak e-naplót, e-ellenőrzőt is, így bizonyára az e-vizsgakártya és e-bizonyítvány sem lesz újdonság a számodra.

 

Miért jó az e-vizsgakártya és az e-bizonyítvány?

Ezentúl nem kell őrizgetned a vizsgakártyádat és a bizonyítványodat sem, hiszen ezeket bármikor előkeresheted az interneten keresztül. Ha például állásra, továbbtanulásra jelentkezel, az ECDL bizonyítványodat is rögtön el tudod küldeni, hiszen már elektronikus formában tárolhatod.

 

Hogyan jutsz hozzá az e-vizsgakártyádhoz és az e-bizonyítványodhoz?

Olvasd el figyelmesen az alábbi tudnivalókat:

 

ECDL vizsgázói fiók és e-vizsgakártya

 

  •          Saját online ECDL vizsgázói fiókod lesz.
  • Az ECDL rendszerbe történő regisztrációdkor megadott e-mail címedre érkezik majd egy üzenet, ebben találod majd a belépési adataidat.
  • A belépési adataiddal az interneten keresztül belépsz a saját vizsgázói online fiókodba, ahol megnézheted az e-vizsgakártyádat, ezen látszik majd, hogy milyen ECDL modulokból vizsgáztál már.
  • Ha még nincs e-mail címed, fordulj a vizsgáztató tanárodhoz segítségért!

 

E-bizonyítvány

  •          Az e-bizonyítvány egy olyan digitálisan aláírt, hiteles dokumentum, amelyet ma már sok helyen használnak, és egyenértékű a papír alapú bizonyítvánnyal.
  • Ha már minden ECDL modulvizsgádat letetted, e-mail-en értesítünk arról, hogy elkészült az e-bizonyítványod.
  • A saját vizsgázói fiókodba kell belépned, és innen letöltheted az ECDL e-bizonyítványodat. Ezt bármikor megteheted, akár többször is, mert az e-bizonyítványodat mindig megtalálod a vizsgázói fiókodban.

 

Ha mégis szeretnél papír alapú, keményfedeles bizonyítványt…

 

Ha úgy gondolod, hogy az e-bizonyítványodon kívül még egy keményfedeles, papír alapú bizonyítványt is szeretnél, ennek sincsen akadálya, viszont ez már külön pénzbe fog kerülni. A díja: 4500 Ft, amely a postaköltséget is tartalmazza.

A saját vizsgázói fiókodba kell belépned, és itt egy gombnyomással jelezheted, hogy kéred a keményfedeles bizonyítványod kiállítását. Ha befizetted a díjat, a bizonyítványt az ECDL Iroda a vizsgázói fiókban megadott lakcímedre postázza.

 

Sikeres vizsgázást kívánunk!

 

Ha kérdésed van, keresd az ECDL vizsgaközpontunk vezetőjét és/vagy tanárodat


ECDL pedagógusoknak
2019.04.24. 11:11
KÖTELEZŐ TOVÁBBKÉPZÉS TELJESÍTÉSE
ECDL bizonyítvánnyal

A tanárok és a pedagógus munkakörben dolgozók számára hétévenként kötelező 120 creditpont megszerzése továbbképzésen való részvétellel vagy különböző egyéb módon. A kötelezettséget jogszabály írja elő, amely többek között arról rendelkezik, hogy a 4 modulos és a 7 modulos ECDL bizonyítvány megszerzésével is teljesíthető a hétévenkénti továbbképzés.

Részletek a Mellékelt dokumentumban. ​

(C) 2012 Bocskai István Gimnázium 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 12. | Tel.: +36 (52) 229-368 | e-mail: big@bighb.hu