Akadályfutás

Ez a feladat egy vonalkövetést, libikókán átkelést és akadályok kikerülését jelenti.

  • A pályán 1 cm magas akadályokon kell átkelni. Az akadály a pályán többször fog előfordulni. Az akadályok a pályán rögzítve lesznek.
  • A libikókák szélessége: 40 cm, hosszúsága: 55 cm, középmagassága: 6 cm; színe fehér, nincs rajta vezetővonal. A libikóka két szélén hosszanti irányban fekete vonal van. Minden pályán egy-két libikóka lesz elhelyezve az egyenes szakaszon, melyek darabonként csak egy vezetővonalhoz tartoznak.
  • A kikerülendő akadályok szélessége 12 cm, magassága 16 cm, vastagsága 7 cm.
  • A pályán egy 40 cm széles, 30 cm magas, 50 cm hosszú alagút is elhelyezésre kerül. Az alagútban vonal követésére lesz lehetőség.
A pályán lévő fekete színű vonal követése emberi beavatkozás nélkül úgy, hogy a pá-lyán elhelyezett akadályokon átjusson. A csapatok figyeljenek oda az alagút miatti fény-viszonyok változására.

Ha a robot elveszti a saját vezetővonalát, vagy valamilyen oknál fogva ellenkező irány-ban követi a vonalat, akkor a versenybírók le fogják venni. A szintidő lejártáig (3 perc) próbálkozhatnak a robotok a célba érkezéssel.

A robotnak indítás után 3 mp-es késleltetéssel kell indulnia.

Minden robot két alkalommal indul ugyanazon pályán. Az a robot győz, aki a leggyor-sabban teljesíti a távot. Holtverseny esetén döntő futamra kerül sor.

A robot építésére az általános szabályokban leírt paraméterek az érvényesek.