ROBOTOLIMPIA 2023

2023. május 27.

Hajdúböszörmény

RobotOlimpis 2023

Tisztelt Támogató!

 

A Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium a „Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek” (Gárdonyi) Alapítvánnyal közösen idén immár tizedik alkalommal rendezi meg a Robotolimpiát. Ebben az évben is ötpróbán kell a csapatoknak illetve a robotoknak bizonyítani. 2015 óta már nem csak Magyarországon, hanem Szlovákiában is megrendezik ezt a versenyt, onnan a legjobb csapatok képviselik iskolájukat, országukat a Magyarországon Hajdúböszörményben megrendezett döntőben. Reményeink szerint idén is nemzetközi versenyt fogunk rendezni. Szeretnénk bevonni a környező országokat. Ebben az évben az ERASMUS+ program keretében Finnországból, Portugáliából, Olaszországból, Észtországból és Törökországból is érkeznek vendégek erre a rendezvényre.

A Robotolimpiát azért tartjuk fontos rendezvénynek, mert a diákok egy kicsit kötetlenebb versenyen mérhetik össze tudásukat. A versenyre való felkészülés során a csapatok a műszaki pálya teljes vertikumát bejárják az ötlet megszületésétől a tervezésen, építésen keresztül a programozásig, tesztelésig. Nagy öröm számukra, mikor a saját maguk által tervezett és megépített robot a többiek előtt ér a célba. A rendezvényen a tehetségműhelyek konzultációjára is mód nyílik, ahol módszereket, ötleteket cserélhetnek.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy ha csak lehet, valamennyi résztvevő kapjon ajándékot. Ezért is díjazzuk minden versenyszámban az első három helyezett csapatot, és ezért hirdetünk külön az összetett kategóriában is eredményt, adunk külön díjat. Így legalább18 díjat tudunk átadni a legjobb csapatoknak. Továbbá, minden résztvevő diáknak és felkészítő tanárnak adunk kisebb ajándékot.

A 2019-ben az azelőtti évekhez képest is nőtt a résztvevő csapatok szám, így igen sok, összesen 80 csapat vett részt ezen a rendezvényen Budapesttől Mátészalkáig. A város lakosaiból is nagy érdeklődést váltott ki, hiszen délelőtt a sportcsarnok lelátói teljesen megteltek érdeklődőkkel, szurkolókkal.

2022-ben a koronavírus miatt két év kihagyással tudtuk megrendezni ismét a RobotOlimpiát. Erre a versenyre 40 csapat nevezett. Igaz ez kevesebb, mint a 2019-es 80 csapat, de a COVID miatt az iskolákban szinte teljesen szünetelt a Robotika tehetséggondozás, így két évfolyam maradt ki a szakköri munkából. Ennek egyik oka, hogy a TKDM (tanterven kívüli digitális munkarend) során a robotika tehetséggondozás megoldhatatlan volt, hisz a szükséges eszközök a diákoknak otthon nem álltak (nem állnak) rendelkezésükre. A felkészítő tanárok is kicserélődtek ez idő alatt, de örömteli, hogy a visszajelzéseik alapján nagyon meg voltak elégedve a rendezvénnyel és tervezik, hogy a jövőben is eljönnek Hajdúböszörménybe a RobotOlimpiára.


Vállalati társadalmi felelősségvállalás

A vállalatok tevékenységükkel hatással vannak a társadalom életére. A felelős működés segíthet a kockázatok minimalizálásában, növeli az elismertséget és építi a fenntarthatóságot. A vállalatok felelős működése ma már az adott vállalati márka sikerének az egyik igen fontos tényezője.

Ez a rendezvény céljait tekintve is, az oktatás és a nevelés tekintetében is alkalmas arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás elkötelezettjeként támogatásban részesüljön. Támogatásával a fiataloknak lehetősége nyílik arra, hogy a bennük rejlő lehetőségeket felismerjék és megvalósítsák, így jobban fel tudjanak készülni a jövőre, a közös jövőnkre.

Amennyiben lehetősége engedi, kérem támogassa rendezvényünket.

A támogatás módjai:

  • A „Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek” (Gárdonyi) Alapítványon keresztül adomány formájában történhet,
  • A diákok jutalmazására ajándék felajánlása

Közhasznú szervezetek támogatása esetén – ha az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény szerinti közhasznú tevékenység támogatásáról van szó – a támogatás értékének 20 százalékával (legfeljebb az adózás előtti eredmény mértékéig) csökkenthető az adózás előtti eredmény. Közhasznú szervezettel kötött tartós adományozási szerződés esetén a juttatás értékének további 20 százaléka szintén csökkentő tétel.

Az idei Robotolimpiát 2023. május 27. rendezzük meg, melyre ez úton is tisztelettel meghívjuk.

Támogatását előre is köszönöm magam és a rendezvényen résztvevő minden diák nevében.

Letöltés tamogatas_keres_2023

Letöltés adomany_NYILATKOZAT_2023

Letöltés adomany_NYILATKOZAT_targyi_eszkoz_2023

 

© All rights reserved. | Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium | Hajdúböszörmény a Hajdúk Fővárosa | "Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek" (Gárdonyi) Alapítvány | Hajdúböszörményi Tankerületi Központ